Полева подготовка, с участието на формирования от 2-а Тунджанска механизирана бригада и

...
Полева подготовка, с участието на формирования от 2-а Тунджанска механизирана бригада и
Коментари Харесай

България и Италия отработват отбранителни бойни действия

Полева подготовка, с присъединяване на формирования от 2-а Тунджанска механизирана бригада и други формирования от състава на Сухопътните войски за тактическото обучение " Ответен удар - 23 " се организира от през днешния ден, 26 юни, до 2 юли на образователен полигон " Корен ", оповестява Министерство на защитата.

Тя включва ротни тактически учения с бойна пукотевица, в които вземат участие първа и втора механизирана рота от състава на 38-и механизиран батальон на 2-а Тунджанска механизирана бригада и танкова рота от 2-и танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен, както и ротни тактико-специални учения с присъединяване на осигуряващите формирования от батальона за отбрана на силите, щабния батальон и батальона за логистично обезпечаване на 2-а Тунджанска механизирана бригада.

Тактическото обучение " Ответен удар - 23 " ще се организира от 3 до 5 юли 2023 г. в рамките на обучение " Enhanced Vigilance Activity - 23 " на многонационалната бойна група, с рамкова страна Италия, което се организира на образователен полигон " Ново село ".

В тактическото обучение " Ответен удар - 23 " на образователен полигон " Корен " ще вземат участие до 430 военнослужещи и до 140 единици техника от състава на Сухопътните войски, както и военнослужещи от Сухопътните войски на Италия.

Темата на учението е: " Отбрана на интензивен механизиран батальон в първи ешалон на многонационалната бригада ".

Основната цел е да се ревизира сглобеността и способността на батальона за обмисляне и осъществяване на отбранителни бойни действия в състава на многонационална механизирана бригада.

Офицер провеждащ учението е командирът на 2-а Тунджанска механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов, а шеф на учението е заместник-командирът на бригадата полковник Емил Симеонов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР